Mit navn står ikke på skødet

Vi har været gift i 42 år og har et hus, som kun står i min mands navn. Den solidariske hæftelse ophører ikke ved en eventuel skilsmisse, og den kan senere. I denne uge er Indblik skrevet af advokat Helle Larsen fra Danske Familieadvokater …men det er da lige meget, vi er jo gift.

Mit navn står ikke på skødet

Det er desværre ikke muligt at svare på alle henvendelser. Her er de tre danske aktier der står til største kurstæsk efter Trump-sejr 9. Hustruen er urolig over, at hendes navn ikke står på skødet, for hvad nu hvis de bliver skilt? Det betyder eksempelvis, at det er den – og kun den – som står på skødet, der ejer. Et ægteskab er nemlig ikke automatisk ensbetydende med, at man ejer ting i. Men når jeg så spørger, hvis navn der står på skødet, så er det ofte mandens. Hvis du skal have et ekstra navn med på skødet, fx hvis din ægtefælle eller samlever skal være medejer, skal dette ske ved tinglysning af et nyt.

Min mand og jeg har været gift i 8 år, men kan ikke længere få det til at fungere. Har jeg ret til samvær med mit barnebarn? Min mand og jeg har hus sammen, men jeg står ikke på skødet, da huset er. Et skøde er efter min erfaring sjældent det korrekte dokument at lave (medmindre det da suppleres med en gaveægtepagt). Har man ikke under ægteskabet sikret sig selv, kan det blive meget dyrt at. Der kan således ikke opnås skilsmisse, hvis den ene flytter til udlandet eller til.

Mit navn står ikke på skødet

Lever I papirløst, afhænger delingen af, om begge jeres navne står på skødet. Dermed risikerer du at skulle betale af på en bolig, du ikke har.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at alt bliver delt ligeligt, når et par går fra hinanden. Derfor bør ægtepar sikre at både gæld og hus står i begge navne, og at fælles ting. Hvis Jeg alene sår på skødet til vores hus og det kan sælges med større værdi. Begge vores biler står i mit navn, men er betalt ud. I dit indlæg står der: ”afgørende for hvem, der ejer huset, er det navn der står på skødet”. Er det virkelig nødvendigt at få tinglyst et nyt skøde for at få begge vore navne på?

Hvis ikke du har lavet særeje ved ægteskabet så ejer I vel halvdelen hver,. Jeg er ret sikker på hvis det kun er dit navn der står på skødet til. Et skøde er et dokument, som fastlægger vilkårene for overdragelsen af en fast. Min mand står på skødett, men boliglån er jeg med på. Har jeg ret til at overtage huset, selv om mit navn ikke står på skødet? Man kan dog få “særeje” ved ægteskab, så værdier ikke skal deles ved skilsmisse. Jeg har inden ægteskabet købt en bil, som står i mit navn. Det er min mand, der står på skødet alene og også på pantegælden, men kan det virkelig.

Undersøgelse viser, at kvinder ikke tænker over deres økonomiske situation i. Her er det normalt navnet, der står på husets skøde, der tæller. De var ikke gift, og da hun ikke stod på skødet til den fælles villa, fik hun intet. Aftal, hvem der står på skødet til ejerbolig, fritidshus, feriebolig i udlandet og andre store køb. Man behøver ikke at bruge en advokat i forbindelse med ens skilsmisse. Da hun ikke ejer huset (står på skødet) står det ham frit for at smide hende. Køb af bolig kræver at mit navn kommer på skødet, hvis der går så.

Vi står begge på slutsedlen, men mit navn står ikke på skødet da jeg. Særeje betyder, at man ikke skal dele værdien af sine ejendele ved en skilsmisse. Jeg har jo brugt mit liv og mine kræfter på at spare min formue. Jeg har søgt om umyndiggørelse, da han ikke har sin handleevne i behold. Han står alene på skødet til huset, som jeg stadig bor i. Mit spørgsmål er så, om jeg kan få huset over i mit navn, hvis han bliver umyndiggjort, og i så. Læs andre steder på disse sider, hvad du kan spørge om, hvordan du gør det, og og ikke mindst hvilke vilkår, der gælder for rådgivningen – f.